torsdag 30 september 2010

Oktober

Idag är det den sista september. Imorgon kliver vi in i oktober.

Oktober, det är då det börjas. Då börjar allt julpynt dyka upp i affärer, de första jultidningarna kommer, och pepparkakor, julmust och glögg gör försiktigt entré i livsmedelsbutikerna. Årets Marabou vinterchoklad släpps också, och i år kommer det att vara vit choklad med smak av vanilj! Låter inte alls lika julig, eller god, som förra årets vintersmak tyvärr. Den tyckte jag var jättesmaskig, innehöll alla de rätta julkryddorna! Vit choklad är däremot ingen favorit för min del, men har börjat tycka att det smakar bättre och bättre de senaste åren.. Så det blir absolut ett smakprov, och förhoppningsvis blir jag positivt överraskad!

Ska bli så roligt när julpyntet dyker upp i butikerna! I år kommer det nog bli alldeles extra roligt, eftersom vi i år för första gången ska fira jul hemma hos mig och Victor! Annars brukar vi alltid åka iväg och fira jul hos någon släkting, och även om jag älskar att julpynta och göra det mysigt så känns det alltid lite snopet att bara lämna allt fint man har gjort i ordning på julafton, och att ingen ens ser det. Men nu så är det alltså vi som är "julvärdar", och då ska det inte sparas på krutet inte! Det ska pyntas och donas för fulla muggar, och det ska bli så skönt att inte behöva åka ifrån katterna på julafton. Nu får dom vara med och fira :)


Hoppas att vintern 2010/11 bjuder på lika mycket snö som den 2009/10 gjorde.. :)

fredag 24 september 2010

3 månader


Endast 3 månader kvar till självaste julafton! Nu börjar det bli hög tid att leta julklappar. Det gäller att köpa lite i taget under de tre månaderna, så slipper man en gigantisk klumpsumma i mitten av december. Så efter jobbet idag ska jag nog ta mig en svängom på stan och se vad jag kan hitta :)

Bilden är från julafton förra året i Arboga.

lördag 18 september 2010

Nu börjas det..!

Nu nu, nu är den på ingång..

Jotex har de redan laddat upp för fullt inför julen med gardiner, julstjärnor, dukar, tomtar, adventsljusstakar, m.m. Dessvärre tillhör Jotex julsortiment inte mina favoriter, det är inte min stil helt enkelt. Men det är ändå mysigt att kolla runt lite, och känna att julen sakta men säkert närmar sig..

Ser väldigt mycket fram emot att se hur Indiskas julsortiment ser ut i år, var väldigt förtjust i förra årets! Det kanske jag får vänta ytterligare någon månad med att se, men den som väntar på något gott..! :)

5 min senare.
Letade efter en bild från Indiskas julsortiment från förra året att slänga upp, men hittade då istället ett par smakprov från den kommande julens sortiment istället!!
Det ser ut att kunna leva upp till förväntningarna, och framförallt fastnade jag för dessa underbart fina tallrikar:

Hoppas att de dyker upp i butikerna i oktober, så jag hinner önska mig dessa i födelsedagspresent ;)

måndag 13 september 2010

Christmas dreaming

I'm doing my christmas dreaming a little early this year..

Har precis tagit ett varmt bad och bläddrat i ett julmagasin från förra året med frank sinatras härliga jullåtar i bakgrunden. I år känner jag att jag ska strunta i mina fåniga principer om när man får börja lyssna på julmusik, pyssla, pynta, osv.
Självklart ska jag ändå försöka lägga lite band på mig och inte sitta hemma och lyssna på julmusik och dricka glögg varje dag i fyra månader framåt för det, men det underbaraste med julen är ju nästan ändå längtan dit. Varför inte låta sig själv koppla av och drömma sig bort med lite julmusik eller kanske se en julfilm någon gång då och då redan i september, om det får en att må bra?

Tack och hej fåniga principer.

Glögg

Jul jul jul, mm vad jag längtar!

Årets glögg, BLOSSA X, släpptes för förhandsbokning förra veckan. Detta år är smaken.. Saffran! Hur underbart juligt och fantastiskt gott låter inte det?! Och dessutom är ju flaskan hur snygg som helst! Självklart förhandsbokade jag två flarror, smaskismask!


Dessutom har vi fortfarande kvar flera flaskor av våran egengjorda glögg som vi gjorde till förra julen.. Vet inte hur vi ska kunna hinka i oss alltsammans, det får nog bli till att bjuda på glöggkväll! Men det måste man väl vänta ett par månader med kanske..