onsdag 23 december 2009

Dan före dopparedan

Kvällen före julafton! Victor har precis ringt och beställt pizza, så strax blir det äta av. Granen är klädd, lägenheten är städad och vi är redo för julafton! Så efter pizzan så blir det att ta det lungt och vänta in bingolottos uppesittarkväll. Då blir det ost och kex, julgodis, hjärtan, ostbågar, justmust.. you name it :) Riktig myskväll alltså.

Imorgon bitti bär det av till Victors morföräldrar i Arboga där vi ska fira julafton i år. Hoppas Volvon håller hela vägen!

Dags att röra sig mot pizzerian.

GOD JUL!

måndag 21 december 2009

Nästan där..

Idag är det dan före dan före dan före dopparedan. Tiden går så galet fort, jag hinner ju inte med! Om en liten stund ska jag ner på stan och köpa de allra sista julklapparna, och lite julbaksgrejer. Nästan allt godis som jag har gjort har tagit slut, så jag får passa på och göra lite nytt de här dagarna före jul när jag är ledig. Och så ska det städas, pyntas, möbleras om för julgranen, slås in paket - och sen vips, innan man vet ordet av så är det julafton!

Bäst att ta tag i allt, jag börjar med en dusch och sen ner på stan! Tjingeling.

måndag 14 december 2009

GOD JUL!

Ja, idag känner jag faktiskt att jag kan säga det - God Jul! För nu känner jag att julen är här på riktigt. Vi har fått tända tre ljus i staken, firat lucia och så äntligen idag så fick vi vakna upp till ett härligt vitt snölandskap utanför fönstrena. Mmm..

Idag har jag skrivit klart alla julkort (varav endast 4 stycken blev hemmagjorda pga tidsbrist), och lagt dom i den röda julpostlådan som satts upp utanför. Nu blir det nog till att slå in några julklappar, speciellt dom som är lite svåra att slå in när sambon är hemma..

Sen, när Victor har slutat jobbet, så bär det av mot Plantagen för julgransshopping! Hallelulja! Jag älskar att köpa julgran, att stå där och välja bland hundratals granar - jämföra, försöka föreställa mig att de står inne i vårt vardagsrum fulla med julkulor och pynt. Otroligt mysigt, jag längtar!

Vi får se om det blir en kungsgran som förra året, eller en vanlig rödgran. Jag har inte bestämt mig än..

Nu ska jag nog nalla ett par julgodisar till (hittils har det gjorts risschoklad, knäck och mozartkulor), dricka upp min julmust och sen dra på lite stämningsfull Frank Sinatra och slå in klappar.


Hej så länge!

måndag 7 december 2009

Paketkalender

Vad jag har fått i min paketkalender hittils:

1. Pandurostämplar med hjärtan
2. Presentsnöresdelare
3. Svart blockljus med snöflingor
4. Svart blockljus med snöflingor
5. Slickepott med hjärtan och stjärnor
6. Hjärtformade silikonbakformar
7. En svart fleecefilt

Det är lika spännande att gå upp varje morgon nu! Du är bäst älskling :)

lördag 5 december 2009

Vegomässan - utvärdering

Hemma från vegojulmässan!
Temat var "en riktigt magisk jul", men väl där så kändes mer som att temat "kött är mord" tog över tyvärr. Man bjöds på pepperkaka i entrén och kunde köpa jultallrik att äta, men så väldigt mycket mer julkänsla fanns det inte över det hela. Det var mycket protestlistpåskrivande och brochyrer från djurens rätt. Lite tråkigt, hade hoppats på lite mer julig och mysig stäming och bättre inspiration till julmaten än diverse sojaprodukter som man redan ätit hundra gånger..

Men, även om julstämningen inte riktigt infann sig så var det hur som helst ganska trevligt och det åkte med några grejer hem. Bl.a torkade sojastrimlor som man kan använda i wok och grytor, vegogodis (samma som man kan köpa i vanlig lösvikt egentligen, men billigare) och så ett par julklappar såklart :)

fredag 4 december 2009

Julmat

Nu har årets första juliga middag avverkats; hemmagjorda quornfärsbullar med kokt potatis, rödbetssallad och julknäcke. Och självklart julmust till! Mums :)

Och imorgon blir det vegojulmässa, ska bli så roligt!

onsdag 2 december 2009

December är här

Idag är det superfint väder ute! Riktigt mysigt. Har dessvärre inte varit ute i det än, håller på och fixar och gnolar här inne i lägenheten. Men ska nog försöka hinna ta mig en promenad senare, så att jag får njuta av det här vädret som faktiskt bringar en hel del julstämning! Frost på marken och taken, minusgrader på termometern och lysande sol.. Mmm.

Nu har ju också december månad satt fart, och i vanlig ordning är är jag uppe i tuppen för att kunna titta på julkalendern om mornarna. Än har ju bara två avsnitt gått av årets, men jag tycker att den verkar oväntat lovande faktiskt! Betydligt bättre än förra årets i alla fall..

Och igår morse, innan Victor skulle iväg till jobbet, så väckte han mig och bad mig kolla i översta byrålådan. Där låg ett litet paket, med siffran 1 på sig. Hör och häpna, han har gjort en paketkalender åt mig! Det trodde jag aldrig, blev superglad. Så nu är det extra lätt att komma upp på mornarna, när man vet att man har en liten överraskning som ligger och väntar :) Dessutom får jag ju skrapa min bingolottokalender varje morgon i hopp om att bli miljonär!

Aaah, jag älskar december..